Tuesday, November 4, 2008

You?? Me?? Arissa?? Kakak??

Aqeel turns 1 year old on 20.10.2008.


My cheeky and talkative girl, Arissa.



Kadang2 aku rasa Arissa (my doter) konfius dgn panggilan dirinya sendiri..

Slalu klau dia mintak tolong wat apa2, bila kitaorg rs cam dia ble buat sendiri, kitaorg akan kata, "Arissa, do it yourself please". Pastu klau sembang2 ng dia, mcm biasa la kan, contoh ayat kitaorg "What did you today? You bully aqeel or not?"...
Satu hari tu, lpas jumpa doc utk jap MMR aqeel, kitaorg pun kluar la from the clinic, heading towards the pharmacy. My hubby bjalan dgn lajunya sbb nak potong ada sorang makcik ni so that kitaorg ble dpt nombor cpat sket. Tiba2 Arissa jerit, "AYAH!! Wait for YOU!!! Wait for Youu!!!"
Apakah?? Da la jerit sikit punya kuat. Aku pun sambil tahan gelak, betulkan la, "Arissa, wait for ME la. Meh sini buku2 tu, Mama hold for you."
Tau dia jawab apa? "No Mama, I wanna hold yourself"..
Hahahahhaha... apa lagi. Tergelak besar aku! Serious minah ni konfius nih....

5 comments:

ms. w said...

haha kelakar. tp cerdik la tu kalo dh blh ckp 2 bahasa...

dombelnyer aqeel!

l.i.f.e said...

kids nowadays mmg genius. nanti besar sikit tu tak terlayan lah tu :))

farah sr said...
This comment has been removed by the author.
farah sr said...

wah!
pandainya anak Puan Fiona
heh!

shady said...

hahahah!!!... kelakar lah nana. arissa mmg sgt comel. u r so lucky to have such a beautiful, adoreable and cerdik dotter... (ur son too)... muah2 to them. keep writing about them ya.