Monday, October 20, 2008

motivasi kerje

I really, desperately need one... helppppp!!!!!

Paperwork tu da tertangguh dkat sminggu. Bila boss nak lalu tmpt aku je, aku menggelabah. Mula la nak check hp la, amik printing la (pdhal tak print pape pun, saja nk melarikan diri dari work station), bukak workpaper yg dulu2 la, konon2 refer.... huhuhuu.

Tp, pagi tadi aku berazam nak berubah, "Hari ni aku mesti siapkan 2 paperwork!! Mesti! Mesti! Caiyok!!" Sampai2 ofis, on pc, "hmm... check facebook dulu la.. kot2 kwn aku da reply msg aku smalam".. Lpas stengah jam, check email plak. Mana tau kot2 ada customer anta email penting2 ke kan..

Pastu, bukak file 'paperwork 1'... check sana, check sini, call sana, call sini... okeh, taip intro dulu. Leka2 wat keja, tiba2 da pkul 12... LUNCH!!! "Nnt balik aku sambung la.... tp mesti siap jugak arini!" *smangat sampai idung kembang2 sbb nafas kuat sgt*

Balik je dari lunch, tgk bilik bos pintu da tutup. Lampu pun da padam. Tnya membe sbelah "weh.. bos gi mana weh? tak balik lunch lagi ke?" Dia jawab (dia tu member sbelah aku tau, bukan bos) "bos gi seminar la.. pkul 2 sampai 6.. tak balik ofis da kot..."

"Haaaa!! Tak balik ofis dah? Hmm...". Apa lagi, susun2 smua dokumen, susun cantik2, masuk balik dalam file, amik file letak tepi meja.... Maka, selamat la paperwork aku arini... Terus rasa malas datang semula...

Bila nak siap keje ni...... huhuhu

3 comments:

farah sr said...

lebih kurang sama..
asal bos kuar opis je,
otomatik bukak internet..
muhahahahhaha...

l.i.f.e said...

hehehe...i dont care if my boss is around or not.
tapi kalau dia ada, ada sedikit bahaya baca blog yoshz, bahu gegar tahan gelak, sengih sorang2 mesti dia tanya kenapa

yoshz said...

Kalau aku suka berlakon jalan laju2 sambil tangan pegang kertas atau apa2 dokumen. padahal nak pergi ejek member je kat belakang.